Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 18 apr 2016 / 19:01 uur

Meisje (6) krijgt knalroze robothand

De 6-jarige Eline van Peer uit Sint-Amands is dolblij. Na enkele maanden heeft ze eindelijk haar langverwachte robotprothese gekregen. En niet alleen is ze blij met de hand, ook de knalroze kleur kan op haar goedkeuring rekenen.

Prothese

Eline is geboren met het syndroom van Symbrachydactyly. Dat wil zeggen dat de bloedtoevoer vanuit het hart naar haar arm niet goed is, waardoor haar linkerarm zich niet goed heeft kunnen ontwikkelen. Om die reden heeft de 6-jarige een prothese nodig, zodat ze toch alles kan blijven doen wat elk ander meisje van haar leeftijd zou doen.

Early photos coming in from Belgium today where we wait for Eline to come home from school today. Thank goodness there's a 7 hour time difference so we don't have to wait as long to see her reaction.

Gepostet von SFROBOTICS am Montag, 18. April 2016

Roze

De prothese voor Eline is gemaakt door Amerikaanse studenten van het bedrijf SFrobotics. Zij ontwikkelen 3D-robothanden en wilden graag een speciale én gratis versie voor Eline maken. Helemaal op maat en ook helemaal roze. Het meisje is er dolblij mee. „Als ik mijn pols omhoog en omlaag beweeg, gaat de prothese open en dicht. Zo kan ik eindelijk ook met mijn linkerhand een beker tillen, met mijn pop spelen, een bal weggooien, de deur openen”, vertelt ze aan Het Laatste Nieuws.

Oefening

Ook de ouders van Eline zijn erg blij met de hulp vanuit Amerika. „Onze dochter kan dit hulpmiddel uitproberen zonder zware operaties te moeten ondergaan, dat sprak ons enorm aan”, zegt Christine, de moeder van het meisje. „Er zal nog wat oefening nodig zijn. Maar alles wat ze nu méér kan dan vroeger, is een stap vooruit.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisje (6) krijgt knalroze robothand
Sluiten