Erik Jonk
Erik Jonk Good vibes 19 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Mannen en vrouwen kunnen juist wel vrienden zijn’

BNN trapt deze week af met het jongerenproject Generation What. Een jaar lang kan iedereen die tussen de 18 en 34 jaar is, meedoen aan het onderzoek dat ook in twaalf andere Europese landen gehouden wordt. De bedoeling: inzicht krijgen in hoe jongvolwassenen in Europa anno 2016 in het leven staan.

Vier dagen lang houdt Metro een stelling uit het onderzoek voor aan een Nederlandse jongere. Vandaag deel 1: Rowan Koeleman (19) uit Mijdrecht, studente Communicatie- en Informatiewetenschappen.

Vriendschappen

Stelling: Mannen en vrouwen kunnen geen goede vrienden zijn.

Rowan: „Oneens, vooral omdat ik zelf best veel mannelijke vrienden heb. Ik heb verschillende vriendengroepen in mijn woonplaats, bij de studie en op mijn werk en ik denk dat 30 procent van de vrienden jongens zijn. Dus het kan. Ik vind het juist fijn om met jongens bevriend te zijn, wat dan heb je veel minder drama.”

„Gelukkig heb ik het met mijn vriendinnen niet, maar ik hoor en lees veel over jaloezie en achterbaks doen tegen elkaar. Bij jongens speelt dat helemaal geen rol. Tegen mannelijke vrienden kan ik dingen zeggen zonder dat ze denken dat ik iets heel anders bedoel. Die vriendschappen zijn gewoon wat onbezorgder. Als ik weleens dingen tussen meiden zie, dan denk ik: jeetje wat een gedoe; word je daar nou niet heel moei van?”

Een voorbeeld uit verschillende landen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.