Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 1 apr 2016 / 19:40 uur

Man opgepakt: liet vrouw 19 uur per dag klusjes doen

Een Britse man is achter slot en grendel beland, omdat hij zijn vrouw dwong om 19 uur per dag huishoudelijke klusjes te doen. Deed ze dat niet, dan sloeg hij haar en bedreigde hij haar met de dood, zo schrijft The Mirror.

Iedere dag moest Samara Iram uit Charlton om 5 uur ’s ochtends uit bed om te werken als slaaf, tot de klok middernacht sloeg. Ze heeft al eens geprobeerd een eind te maken aan haar leven wegens de dreigementen van haar man.

Donderdag vond de zitting plaats en hierbij werd besloten dat Safraz Ahmed (34) twee jaar de bak in moet. Hij gaf toe de vrouw als huisslaaf te gebruiken en zich gewelddadig te hebben gedragen tegenover de vrouw. ,,We geloven dat dit de eerste veroordeling is in Engeland en Wales van een man die zijn vrouw als slaaf gebruikt”, aldus de rechter.

Escalatie

Het begon allemaal toen Ahmed zijn vrouw van Pakistan naar Engeland haalde in december 2012. ,,Ze verwachtte in een warm huis terecht te komen waarin ze als een gelijke zou worden behandeld. Maar al snel werd duidelijk dat dat niet zo was”, klonk het in de rechtszaal. ,,Hij zou alleen maar met haar getrouwd zijn zodat ze op zijn moeder en zijn huis kon passen.” Toen ze hem vroeg om liefde en seks, escaleerde de boel. ,,Hij sloeg haar in haar gezicht, trok aan haar haren en duwde haar. Ze werd een hoer genoemd door haar eigen man, en als ze hem ‘hubby’ noemde, werd hij ontzettend boos. De buren hebben weleens gezien hoe ze aan haar haren het huis in werd gesleept.”

De politie sprak toen al met het slachtoffer maar zij trok zich destijds terug. ,,De zaak had beter kunnen uitpakken voor het slachtoffer als ze dat niet had gedaan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man opgepakt: liet vrouw 19 uur per dag klusjes doen
Sluiten