Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 8 apr 2016 / 13:21 uur

Man is tegelijkertijd ‘ongesteld’ als huisgenote

Je zou denken dat mannen nooit last hebben van menstruatiepijntjes, maar dat geldt niet voor George Fellows. Hij weet precies wanneer zijn huisgenote ongesteld moet worden. De student heeft namelijk op hetzelfde moment ook last van buikkramp.

Dag vrij

Het is zelfs zo erg dat George Fellows een dag vrij moeten nemen als de vaste periode van de maand begint. Zelf verklaart hij de ‘ongestelheid’ als een teken van nauwe verwantschap. „We voelen precies dezelfde emoties”, vertelt hij aan BBC Newsbeat.

https://www.facebook.com/10152863840640841

Inmiddels heeft George al drie jaar last van de krampen, die duiden op PMS. „Ik krijg pijn in mijn onderbuik en tussen m’n liezen. Intussen raak ik chagrijnig, geïrriteerd en boos tegenover al m’n vrienden. Normaal gesproken ben ik niet zo, maar tijdens deze periode van de maand ben ik een emotioneel wrak.”

Ook bloed?

Misschien ben je inmiddels in een stadium geraakt dat je je afvraagt of George ook last heeft van bloedingen. Daar heeft hij een simpel antwoord op: nee. Zijn gedrag wordt door doktoren dan ook niet verklaard als medisch, maar psychologisch.

Volgens Medical Daily is het zelfs zo dat een kwart van de mannen wel eens last heeft van PMS-symptomen. Het gaat hierbij om maagkramp, stemmingswisselingen en opvliegers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man is tegelijkertijd ‘ongesteld’ als huisgenote
Sluiten