Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 12 apr 2016 / 12:54 uur

Man in shock na ongewone vangst tijdens dagje vissen

Lance Burgos kreeg de schrik van zijn leven toen hij met zijn 11-jarige dochtertje Evan aan het vissen was in een rivier. Wat in eerste instantie een grote vis leek, bleek een wezen te zijn dat een stuk angstaanjagender is dan dat. Lance stond oog in oog met een meterslange alligator.

Het gebeurde in het Fausse Pointe State Park in de Amerikaanse staat Louisiana. Het tweetal besloot het water op te gaan voor een gezellig vader-dochter momentje. Toen Lance één van de boeien aan zijn vislijn zag bewegen, kon hij het niet laten om even te kijken wat de oorzaak was. Dochterlief helpt hem om het net op te tillen door haar hand uit te steken, maar net op tijd sommeert Lance haar om dit vooral niet te doen.

Verrassing

Lances advies blijkt eentje van goud te zijn, want nog geen seconde erna verschijnt er een alligator boven water, die de twee de stuipen op het lijf jaagt. „That’s a big a** gator, buddy!”, schreeuwt Lance, terwijl probeert om snel weg te komen in de kajak. Het dochtertje, dat achter hem zit, zet het op een huilen. Logisch: de bek van het dier had bijna haar hand bereikt.

Lance vertelde later aan Nola.com dat hij dacht dat het om een snoek ging. Hij schat dat de alligator een hoofd had van zo’n meter lang.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man in shock na ongewone vangst tijdens dagje vissen
Sluiten