Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 20 apr 2016 / 07:26 uur

Lief: Eend kan weer lopen door 3D geprinte flippers

De koude winter ontnam Phillip de eend een van zijn meest essentiële onderdelen: zijn oranje flippers. Door de vrieskou waren zijn pootjes bevroren en beschadigd. Het beestje kon niet meer rechtop lopen.

3D printer

Gelukkig vond zijn baasje Vicki Rabe-Harrison een oplossing en vroeg ze aan een bevriend leraar op South Park Middle School of hij nieuwe flippers voor Phillip kon maken met de 3D printer in zijn klaslokaal. Na zes weken was het zover: Jason Jischke slaagde erin om de perfecte vervangers te maken voor de eend.

Het duurde 36 uur om de flippers te printen voordat de vogel ook daadwerkelijk de ‘schoentjes’ kon passen. Maar toen het moment eindelijk daar was, zaten ze als gegoten. Phillip moet nog even wennen aan zijn nieuwe flippers, maar het gaat goed met hem.

Om volledig gewend te raken, zit hij nu in een opvangcentrum samen met andere eenden. Tijdens het lange proces heeft Jason veel opgetrokken met de eend. De man vertelt tegen WBAY dat hij hem best gaat missen. „We zijn goede vrienden geworden dus het was even slikken toen Phillip weg moest.”

Bekijk het hele interview hieronder:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Lief: Eend kan weer lopen door 3D geprinte flippers
Sluiten