Remco Visser
Remco Visser Good vibes 4 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Kwallenplaag teistert stranden Miami

Het is voor zonliefhebbers in Miami momenteel geen pretje om lekker aan het strand te gaan liggen. De kuststrook rond de badplaats in Florida wordt namelijk geteisterd door een kwallenplaag, zo meldt Huffington Post.

Sinds vorige week spoelen de beesten met tienduizenden tegelijk aan op met name Hallandale Beach, wat opruimen behoorlijk lastig maakt. Het strand is dan ook verboden terrein voor badgasten. ,,We weten niet hoeveel kwallen er nog op het punt staan om aan te spoelen. Ze zijn gesignaleerd aan het wateroppervlak, maar ze zitten ook nog onder de zeespiegel”, aldus de kustwacht.

ongevaarlijk

Het zou gaan om een natuurverschijnsel dat gemiddeld eens per drie jaar plaatsvindt, zo meldt een woordvoerder van de stad Miami. De zogenaamde Valella-kwal, die ook wel Blauwe Matroos wordt genoemd, spoelde al eerder in grote getallen aan langs de kusten van Florida. De beesten zijn overigens ongevaarlijk voor mensen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kwallenplaag teistert stranden Miami
Sluiten