Remco Visser
Remco Visser Good vibes 25 apr 2016 / 20:45 uur

Krokodil sleurt kamperende tiener uit tent

Australië staat misschien bekend om de schitterende landschappen en steden, maar het land herbergt ook een enorme collectie dieren die levensgevaarlijk zijn voor mensen. En daar kwam een 19-jarige kampeerder dit weekend ook achter.

De tiener was met zijn familie op vis-uitje in de streek Daly. Het gezelschap had hun tenten opgeslagen nabij een riviertje, maar dat bleek een onverstandig idee. In de vroege ochtend werd de knul namelijk aan zijn rechtervoet de tent uitgesleurd door een nieuwsgierige krokodil.

"De jongen heeft het voor elkaar gekregen om met zijn andere voet de krokodil weg te schoppen", aldus een woordvoerder van het district. De familie van de knul wisten hem na de confrontatie met het reptiel naar het ziekenhuis te brengen, waar hij is behandeld aan zijn verwondingen. De jongen is niet in levensgevaar, maar wel flink geschrokken, aldus familieleden.

Risico

De Australische overheid waarschuwt Australiërs en toeristen al jaren voor de risico’s in de natuur. Zo werd er vorig jaar met een filmpje gewezen op het gevaar van loslopende krokodillen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Krokodil sleurt kamperende tiener uit tent
Sluiten