Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 15 apr 2016 / 16:40 uur

Kat overleeft op miraculeuze wijze dertig kogels

Dat katten echt meer dan één leven hebben bewijst een poes uit het Engelse Colchester wel. De driejarige ´Puss-Puss’ werd door iemand beschoten met een buks en liep 30 kogelwonden op. Toch overleefde hij op miraculeuze wijze het incident.

Angstig

Doug Taw, de baas van het beest hoorde enkele weken geleden plots een geweer afgaan. In eerste instantie dacht hij er niet bij na, totdat hij een blik naar buiten wierp en zijn kat Puss-Puss verborgen onder een auto zag zitten. „We vonden haar onder een auto. Heel angstig en gewond. Toen we haar wilden oppakken rende ze uit angst weg en konden we haar niet meer vinden”, zo vertelt de man aan Mashable.

30 kogelgaten

De familie hoort en ziet een week lang geen enkel teken van leven van de kat. „We waren ontzettend bezorgd want ze was er zo slecht aan toe. Maar opeens vonden we haar voor de deur. Ze had zichzelf toch terug naar het huis gekregen.” Doug spoedde zich met Puss-Puss naar het ziekenhuis waar het beest werd onderzocht. Hier blijkt de kat flink geraakt te zijn door de buks. Uit een scan blijkt dat het huisdier ruim 30 kogelgaten in haar lichaam heeft, waaronder haar oog, pootjes en over het hele lichaam.

Wonder

Puss-Puss maakt het inmiddels goed. Helaas moest één van haar ogen wel noodgedwongen verwijderd worden, omdat het teveel was beschadigd door een kogel. „Het is een wonder dat ze het heeft overleefd, maar er moet nog een hoop gebeuren voordat ze weer helemaal zichzelf is. Ze zal in ieder geval altijd de littekens mee moeten dragen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kat overleeft op miraculeuze wijze dertig kogels
Sluiten