Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 13 apr 2016 / 10:10 uur

Jup, zo ziet walvisbraaksel eruit

Altijd al benieuwd naar hoe het braaksel van een walvis eruit ziet? Vandaag is de dag dat er eindelijk antwoord komt op je vraag. Een koppel maakte een wandeling aan de kust van het Engelse plaatsje Lancashire en vonden plotseling een object dat in eerste instantie een steen leek, maar het niet was.

Stinkende verrassing

Gary en Angela Williams liepen over het strand, toen ze ineens een geur van rottend vis roken, schrijft Mirror. Ze volgden de stank en stuitten op een bizar ‘steenachtig’ object, wat uiteindelijk een stuk amber bleek te zijn (een wasachtig product uit het darmstelsel van potvissen). Het koppel wist dat het walvisbraaksel veel wordt gebruikt in parfum en flink wat geld kan opleveren, dus namen ze het mee.

Eenmaal thuis woog Gary het stuk braaksel: het ding bleek een gewicht te hebben van 15,7 kilo, twee keer zoveel als een stuk dat eerder in Montreal gevonden was. Even ter vergelijking: de waarde van dit stuk werd geschat op ruim 150.000 euro.

Het stel is momenteel in gesprek met potentiële kopers over hun vondst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jup, zo ziet walvisbraaksel eruit
Sluiten