Wouter van Loon
Wouter van Loon Good vibes 30 apr 2016 / 20:30 uur

Jochie met dwarslaesie haalt toch zijn zwemdiploma

De 6-jarige Jamie Beckers liep bij een auto-ongeluk een dwarsleasie op, maar zaterdagmiddag haalde hij gewoon zijn zwemdiploma. En geen aangepast diploma – dat had hij namelijk al – maar een écht A-diploma. Wat het extra bijzonder maakt: Ben Meijer, de man die Jamie na het ongeluk uit de auto redde, is nu zijn zwemleraar.

Zonder benen

,,Het is een doorzetter, een topper”, zei zwemleraar Meijer eerder al tegen het regionale dagblad De Stentor. Jamie is verlamd vanaf zijn navel, en kan zijn benen dus niet gebruiken.

Maar dat weerhoudt Jamie er niet van om te gaan zwemmen. Sterker: hij mag na anderhalf jaar zwemles al gaan afzwemmen, en dat is sneller dan veel kinderen die hun benen wel kunnen gebruiken. ,,Dit heb ik nog nooit meegemaakt", aldus zwemleraar Meijer, die toh al 35 jaar badmeester is. ,,Wat Jamie presteert is echt bijzonder."

‘Hij moet naar de Paralympics’

In eerste instantie zag Meijer het niet echt zitten om Jamie te leren zwemmen. ,,Toen ik Jamie de eerste keer zag in zijn rolstoel dacht ik niet dat het zou lukken. Tien minuten later wist ik al beter. Zo goed ging het."

En Jamie wil verder, ook als hij zijn A-diploma binnen heeft. En Meijer gaat hem daarbij helpen: ,,Hij moet naar de Paralympics. Ik lever hem persoonlijk af en sta vooraan bij de wedstrijden."

Meijer heeft een bijzonder band met Jamie: hij verleende op het dag van het ongeluk, rond de kerst van 2013, hulp tot de politie en ambulance arriveerden. ,,Dat maakt het allemaal nog specialer."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jochie met dwarslaesie haalt toch zijn zwemdiploma
Sluiten