Remco Visser
Remco Visser Good vibes 18 apr 2016 / 10:45 uur

Internet beslist: Boot krijgt naam Boaty McBoatface

Het internet heeft bepaald: het peperdure onderzoeksschip van de Britse Onderzoeksraad voor Milieu (NERC) moet de naam Boaty McBoatface krijgen. Dat blijkt uit de einduitslag van een peiling, die viraal ging nadat een BBC-presentator de maffe naam voorstelde.

‘Boaty McBoatface’ kreeg daarin 124.109 stemmen. Tweede werd RRS Poppy-Mai (34.371 stemmen), naar een ongeneeslijk ziek meisje. De eerste ‘traditionele’ naam vinden we op de derde plek: RRS Henry Worsley (15.231 stemmen). Deze legerofficier en pool-ontdekkingsreiziger stierf eerder dit jaar in een poging de ontdekkingsreis op de Zuidpool van Sir Ernest Shackleton te herhalen.

Gelukkig voor de NERC is de peiling niet bindend. De NERC heeft laten weten ‘te zijner tijd’ zijn beslissing bekend te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Internet beslist: Boot krijgt naam Boaty McBoatface
Sluiten