Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 25 apr 2016 / 19:30 uur

Hond die levens redde bij beving dood na uitputting

Hij wist ruim zeven levens te redden: de 4-jarige labrador Dayko. Na de aardbeving in Ecuador heeft de hond weken achter elkaar gewerkt om mensen onder het puin vandaan te redden. Vrijdagmorgen stierf de hond zelf door uitputting en uitdroging.

Hartaanval

Het brandweerkorps in Ibarra, waarvoor Dayko werd ingezet, laat op Facebook weten dat de viervoeter is overleden. „Ondanks verwoede pogingen van de dierenarts om Dayko in leven te houden, is hij helaas toch overleden. Uiteindelijk door een hartaanval.” Vermoedelijk waren het de lange uren werk en de hitte in het land die Dayko hebben verzwakt waardoor hij uiteindelijk bezweek onder de hartaanval.

https://www.facebook.com/923360634429119

Gezelschap

De labrador is maandag in de aanwezigheid van het brandweerkorps begraven. Volgens Fusion vertelden enkele brandweermannen anekdotes over de trouwe hond en de samenwerking. „Vandaag ben je ons voorgegaan, vriend”, sprak Sari de la Torre bij de uitvaart. „Maar op een dag zullen andere je volgen. Bedankt dat je ons gezelschap hebt gehouden in het rampgebied.”

https://www.facebook.com/923361631095686

Aardbeving

Met de dood van Dayko vragen vele mensen zich af of de hond wel goed behandeld en verzorgd is. Volgens het brandweerkorps in Ibarra is dat zeker het geval en is er altijd goed op de hond gelet. Andere honden die aanwezig waren in het rampgebied zijn veilig en gezond teruggekeerd.

Dayko werd samen met andere honden ingezet om mogelijke overlevenden op te sporen. Ecuador had op 16 april te maken met een aardbeving van 7,8 op de schaal van Richter. Hierbij kwamen 654 mensen om het leven.

https://www.facebook.com/923362491095600

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hond die levens redde bij beving dood na uitputting
Sluiten