Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 16 apr 2016 / 14:00 uur

Hippe handdroger van Dyson verspreidt meer bacteriën

Je kent ze wel: de hippe en futurisch uitziende handdrogers van Dyson waarmee jij je handen fijn kan drogen na een bezoekje aan een openbaar toilet. Wat blijkt? Onderzoekers van de Univeristeit van Westminster kwamen erachter dat de super snelle handdroger zestig keer meer bacteriën verspreidt dan wanneer je papieren doekjes gebruikt.

Foto: Getty Images

Zestig keer meer bacteriën? We zullen het even toelichten. Als je je handen met een papieren doekje afdroogt heb je 1,300 minder bacteriën op je handen dan na een Dyson droogsessie. Met een handdroger op hoge snelheid vliegen bacteriën namelijk alle kanten op.

Om zeker van hun zaak te zijn overgoten de onderzoekers hun handen met een virus en droogden ze hun handen op drie verschillende manieren. De veiligste manier om je handen te drogen: de goede oude papieren doekjes. Daarmee verspreiden bacteriën zich ‘maar’ in een gebied van 25 centimeter.

Het onderzoek werd gepubliceerd in de Journal of Applied Microbiology van de universiteit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hippe handdroger van Dyson verspreidt meer bacteriën
Sluiten