Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 16 apr 2016 / 08:57 uur

Groningse studenten bedenken maaltijdbox tegen kater

Was het gisteravond gezellig in de kroeg en heb je weer net een paar biertjes te veel weggetikt? Dan lig je nu waarschijnlijk in bed met een brakke kop en heb je ontzettend veel zin in een vet ontbijt. Naar de supermakt gaan is echter geen optie. Twee studenten uit Groningen zien dit als een gat in de markt en hebben een maaltijdbox tegen katers bedacht: de Brakke Box.

Studenten Mats Zwerink en Tim Wielinga kwamen op het idee door hun eigen ervaring. „We liepen door Groningen en een van ons had een flinke kater. We kwamen tot de conclusie dat het geweldig zou zijn als je de deur op zo’n dag niet uit hoeft”, zegt Wielinga tegen RTL Nieuws.

Detoxthee en pijnstillers

In Groningen hoeven studenten dat sinds vorig weekend dan ook niet meer. In de Brakke Box, die 8 euro kost, zitten allerlei ‘wondermiddelen’ om je er weer bovenop te helpen zoals detoxthee, espresso, eieren, banaan, croissants, soep en last but not least: pijnstillers.

Voor drankorgels brengt de Brakke Box nu alleen nog op vrijdag, zaterdag en zondag verlichting. De mannen willen in de toekomst ook op donderdag gaan bezorgen. Wieringa heeft een brommer aangeschaft om de bestellingen hoogstpersoonlijk tussen 10:00 ’s ochtends en 14:00 ’s middags te bezorgen. Je moet met je dronken hoofd dus niet vergeten de wekker te zetten.

Andere steden

De oprichters denken al na over uitbreiding naar andere steden. Ze zijn er alleen nog niet helemaal over uit hoe ze dat gaan doen. „Als het heel goed gaat, moeten we dat misschien uitbesteden.”

Wil je meer weten? Kijk dan op de Facebookpagina van Brakke Box.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Groningse studenten bedenken maaltijdbox tegen kater
Sluiten