Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Good vibes 6 apr 2016 / 07:31 uur

Gevangene trouwt medegevangene

Een huwelijk lijkt nogal romantisch, maar in België valt dat soms best eens tegen. Daar trouwen twee mensen die beiden in de gevangenis zitten. In de gevangenis van Brugge wordt een opmerkelijk huwelijk gevierd, meldt HLN.be.

Drugsdelict

Het bijzondere huwelijk is tussen een drugsdeliquente en een man die zijn vrouw in februari doodde. De bruid zit in de cel voor drugsfeiten. De bruidegom kreeg dertig jaar omdat hij zijn vrouw om het leven bracht. ​Een psychiater noemde de moordenaar op zijn proces „een gevaar voor toekomstige partners".

Dimitri Dalsael, de moordenaar, kreeg vijf weken terug 30 jaar cel omdat hij zijn vrouw doodde omdat ze van hem wilde scheiden. Tijdens het proces bleek dat hij al eerder moeite had met het feit dat ze van hem wilde scheiden. Meerdere keren viel hij haar aan. Het eerste incident was dat hij haar wurgde, als tweede gooide hij haar van een trap.

Gevaar

Zijn gerechtspsychiater noemt hem „een gevaar voor toekomstige partners”. Toch trouwt Delsael in de gevangenis van Brugge met de 32-jarige Joke A., die een celstraf uitzit wegens drugsfeiten. De bruid is intussen ook zwanger van hem.

De advocaat van Delsael noemt de timing „ongelukkig“. „Maar iedereen heeft het recht om een gezin te stichten. Ook gevangenen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gevangene trouwt medegevangene
Sluiten