Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 16 apr 2016

‘Gevaarlijke hond’ eet lijk baasje, wordt ingeslapen

Een ‘gevaarlijke hond’ wordt ingeslapen omdat hij het lijk van zijn baasje op at. De Stafforshire bull terrier werd afgelopen september gevonden in een huis in het Engelse plaatsje Waterloo. Het is niet duidelijk of de 9-jarige hond zijn baasje gedood heeft, of dat hij zoveel honger had, dat hij zijn baasje wel moest opeten om in leven te blijven.

De hond werd destijds door de politie meegenomen. De familie van het baasje en de politie zeggen beiden dat de hond gevaarlijk is en een rechter oordeelde deze week daarom dat het dier moet worden ingeslapen, meldt de Liverpool Echo. Er is echter nog een andere kant van het verhaal.

Lief beest?

De Senior Staffy Club, waar de hond nu verblijft, neemt het voor het dier op. De groep deed een experiment met de ‘gevaarlijke hond’ en filmde dit. Op de beelden is te zien hoe dierenarts Mugford de hond aait, hem trucjes leert en zijn tanden inspecteert. Aan het eind van de video concludeert de dierenarts: „Volgens mij is het een lieve hond die prima als huisdier gehouden kan worden.”

Toch ingeslapen

De video werd in de rechtszaal vertoond, maar toch besloot de jury dat de hond ‘een gevaar vormt voor de openbare veiligheid’. Volgens de politie in Merseyside heeft de hond zich agressief gedragen naar politieagenten, andere honden en zelfs een Chihuahua aangevallen en gedood. Daarom zou de hond ook een gevaar zijn voor mensen.

Een gerechtelijk onderzoek naar de dood van de eigenaar van de hond kon niet bepalen of de bull terrier iets met de dood te maken had. Ondanks de inspanningen van de Senior Staffy Club, zal de hond dus toch worden ingeslapen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Gevaarlijke hond’ eet lijk baasje, wordt ingeslapen
Sluiten