Puck Roest
Puck Roest Good vibes 8 apr 2016 / 11:21 uur

Gesprekje met een willekeurige Zweed? Bel dit nummer

Wat zijn het toch een vriendelijke jongens, die Zweden. De aardige Scandinaviërs zouden graag wat meer toeristen ontvangen en willen dus dat wij meer te weten komen over het land. Bij Zweden denken wij natuurlijk met name aan meubels van de Ikea, ABBA of dat meisje met die twee oranje vlechten. Het Zweedse bureau voor toerisme heeft daar iets op bedacht.

Wanneer je 0031-852 085 000 (lokaal tarief) belt, krijg je nu een willekeurige Zweed aan de lijn. Deze persoon kan je dan meer vertellen over zijn of haar mooie land. Hoewel het hartstikke gastvrije mensen zijn, doet niet iedereen mee aan de actie. Via een app kunnen Zweden zich aanmelden.

Trots

„In moeilijke tijden proberen landen de communicatie tussen mensen zoveel mogelijk te beperken, maar wij willen juist het tegenovergestelde doen", aldus Magnus Ling van de Zweedse VVV in een verklaring. "We hebben ervoor gezorgd dat Zweden het eerste land is met een eigen telefoonnummer. Op die manier geven we Zweden de kans om zichzelf te uiten en hun mening te delen met anderen."

Maar Zweden wil niet alleen dat het toerisme groeit. Door middel van het telefoonnummer wil het land er ook voor zorgen dat hun inwoners iets minder eenzaam zijn. „Het doel van het Zweedse nummer is om meer trots en kennis te verspreiden, zowel op nationaal als internationaal niveau", aldus Ling.

Bijzondere campagnes

Zweden is niet het eerste land dat op een bijzondere manier campagne voert. Zo hebben ze in IJsland een systeem waarbij toeristen worden gekoppeld aan een buddy en maken ze in Ierland gebruik van een internationaal Twitteraccount dat elke week door een andere Ier wordt beheerd. Misschien ook iets voor Nederland?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gesprekje met een willekeurige Zweed? Bel dit nummer
Sluiten