Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 5 apr 2016 / 16:43 uur

Gemeente verft parkeerplaats om auto: man krijgt bon

Als je op 1 april wakker wordt en ineens een vers geverfde invalidenparkeerplaats rondom je geparkeerde auto ziet, denk je waarschijnlijk dat het maar één ding kan zijn: een grap van je vrienden. Het overkwam een Britse man, alleen bleek het geen uit de hand gelopen grap. Er zat zelfs een boete onder zijn ruitenwisser.

Helaas voor Matt Armstrong uit West Norwood in Londen was hij vrijdag het slachtoffer van misstap van de gemeente Lambeth. De man was woest: „Ze hebben een invalidenparkeerplaats gemaakt die niemand nodig heeft, verfden hem om mijn geparkeerde auto heen en gaven me een boete”, vertelt hij aan Evening Standard.

Foutje

Het blijkt dat de buren van de man 2,5 jaar geleden een aanvraag deden voor een invalidenparkeerplaats. Nu is de parkeerplaats echter niet meer nodig. De buurvrouw belde een paar keer met de gemeente om het verzoek te annuleren, maar tevergeefs.

„Is dit waarvoor we belasting betalen? Het is belachelijk”, zegt Armstrong, die niet om het foutje kon lachen. De gemeente heeft laten weten dat de man de boete van 110 pond, oftewel 136 euro, niet hoeft te betalen. Een woordvoerder zei: „We annuleren de boete en onderzoeken waarom er onduidelijkheid is ontstaan over de markering van de invalidenparkeerplaats.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Gemeente verft parkeerplaats om auto: man krijgt bon
Sluiten