Elena van Doorn
Elena van Doorn Good vibes 14 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

‘Eendjes voeren veroorzaakt eendenverkrachtingen’

Gezellig met het gezin eendjes voeren? Met dit ogenschijnlijk onschuldige tafereel draag je misschien wel bij aan brute eendenverkrachtingen. De Vogelopvang in Soest roept mensen dan ook op om eenden niet te voeren. Dat meldt RTV Utrecht.

De woerden zouden verkrachten uit verveling. Normaal zijn ze veel tijd kwijt aan het zoeken van voedsel, maar wanneer ze gevoerd worden, hebben ze hebben ze ineens tijd over. En daar zijn de vrouwtjeseenden het slachtoffer van.

Kuikentrauma’s

De verkrachtingen zijn bruut en de vrouwtjeseenden raken hierbij gewond, of ze vluchten. Het resultaat is vele getraumatiseerde eendenkuikens zonder moeder. De opvang ziet momenteel veel weesjes binnenkomen. Momenteel zitten er 53, maar soms loopt dit aantal op tot wel vijfhonderd, aldus verzorger Lucienne Schuyt tegen de regionale omroep.

Andere oorzaken zijn aanrijdingen met verkeer en roofdieren, maar volgens de opvang is eenden voeren toch de grootste oorzaak. Voorkom dus eendenverkrachtingen en laat de eenden zelf zoeken naar voedsel, raadt de opvang aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Eendjes voeren veroorzaakt eendenverkrachtingen’
Sluiten