Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 26 apr 2016 / 07:30 uur

Disney krijgt concurrentie: Brits themapark op komst

Het lijkt erop dat Disneyland Parijs over een aantal jaar flinke concurrentie krijgt vanuit Groot-Brittannië. Daar zijn grootste plannen om in 2021 een gelijksoortig themapark te realiseren in Kent.

Het Paramount Theme Park moet attractie krijgen die gebaseerd zijn op films van Paramound, waaronder Wallace and Gromit en Chicken Run. Ook zijn er plannen voor attractie gebaseerd op de films The Godfather en Mission: Impossible.

Foto: Paramount London

Enorm complex

Voor de bouw van het park is een ruime 2 miljard pond gereserveerd. Op het complex van ruim 350 hectare bevat onder meer een groot overdekt waterpark, theaters, podia voor live muziek, bioscopen, attracties, restaurants en als klap op de vuupijl: zo’n 5.000 hotelkamers.

De opening staat gepland voor 2021. Een raadslid van het nabijgelegen Sevenoaks Northern is enthousiast over de plannen: „Er zullen veel banen bijkomen voor mensen in de omgeving en het levert veel vertier op”, stelt ze tegenover The Independent. Zorgen over hoe de toeristen moeten worden opgevangen, heeft ze niet: „We hebben vijf jaar om uit te zoeken hoe we die toeristen op gaan vangen.”

Foto: Paramount London

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney krijgt concurrentie: Brits themapark op komst
Sluiten