Remco Visser
Remco Visser Good vibes 7 apr 2016 / 11:12 uur

Dieven aan de haal met 78.000 euro aan koek en bier

In Groot-Brittannië zijn deze week een roedel inbrekers veroordeeld tot fikse celstraffen na een behoorlijk voedzame diefstal. De boefjes gingen er vorig jaar met tienduizenden euro’s aan koekjes en bier vandoor, zo weet The Telegraph.

Het vijftal criminelen deed zich voor als koeriers en wist op die manier toegang te krijgen tot een voedingsfabriek in het zuiden van Wales. Vervolgens gingen de vijf criminelen aan de haal met verschillende vrachtwagens, waar voor een slordige 73.000 euro aan koekjes en bier in lagen.

,,Er is veel planning vooraf gegaan aan de diefstal, zoals het namaken van nummerborden”, zo stelde de rechter. Op die manier zouden de dieven hebben willen verbergen dat de voertuigen waren gestolen.

Straffen

Voor de complexe roof deelde de rechter woensdag straffen uit van zestien tot 44 maanden. De buit is echter nooit teruggevonden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dieven aan de haal met 78.000 euro aan koek en bier
Sluiten