Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 28 apr 2016 / 08:15 uur

Dierentuin onthoofdt zebra, voert aan tijgers

Een dierentuin in Noorwegen heeft flinke kritiek te verduren gekregen nadat het een gezonde zebra zou hebben gedood, die vervolgens in het verblijf van de tijgers werd gegooid. Zo konden bezoekers zien hoe de tijgers zich op het karkas van de zebra stortten.

Overschot aan zebra’s

Het Kristiansand Zoo and Amusement Park is een van de topattracties in het Scandinavische land. Volgens The Daily Mail werd de zebra gedood omdat in de dierentuin een overschot aan zebra’s heerst.

Een foto van een dode zebra in het tijgerverblijf leidde echter tot flinke verontwaardiging. Het dier was eerst onthoofd alvorens het karkas in het verblijf werd gegooid.

Natuurlijk gedrag

Dierenarts Rolf-Arne Olberg verdedigt de beslissing om gezonde dieren in de dierentuin te doden: „Ik denk dat de meeste mensen wel weten dat tijgers vlees eten. Het slaat nergens op dat te verbergen”, liet hij weten aan nieuwsbureau CEN. „Ik begrijp de reacties van mensen, maar het is vrij normaal dat een tijger of leeuw een prooi opeet. Wanneer ze een heel dier krijgen, kost het ze tijd om met hun klauwen en tanden zo’n dier uit elkaar te scheuren. Dat stimuleert natuurlijk gedrag.”

Toch klagen veel mensen op social media dat ze het nogal luguber vinden dat zo’n onthoofde zebra voor het oog van bezoekers, waaronder ook kinderen, in een verblijf wordt gegooid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dierentuin onthoofdt zebra, voert aan tijgers
Sluiten