Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 18 apr 2016 / 18:23 uur

Dief verraadt zichzelf door vieze voetstappen

Een dief uit het Engelse Easington Colliery zal waarschijnlijk een andere hobby moeten gaan zoeken, want echt goed stelen kan hij niet. De winkeldief werd betrapt toen hij in wat verf was gaan staan en vervolgens een heel spoor van voetstappen achterliet naar zijn huis.

Verf

De 27-jarige man had wat spullen meegenomen van de tweedehandswinkel vlak bij zijn huis. Tijdens zijn jatpoging had de dief een pot met verf omgestoten waar hij ook nog eens zelf in was gaan staan. Toen de man de winkel had verlaten, belde de eigenaar van het zaakje de politie.

Duidelijke hints

Slechts 30 minuten na de diefstal kon de politie de man al in de kraag vatten, zo schrijft Mirror Online. Het enige wat de agenten hoefden te doen, was het spoor van voetstappen naar het huis van de dief volgen. Daar troffen ze de gestolen spullen aan in de tuin van de man. „Sommige zaken zijn lastiger op te lossen dan anderen”, zegt een woordvoerder van de politie. „In dit geval heeft de verdachte echt zijn voet neergezet en iets te veel duidelijke hints achtergelaten.”

De diefstal van de man vond al eind februari plaats, maar pas deze week is hij voorgeleid. De dief kreeg een taakstraf opgelegd en een boete van 126 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dief verraadt zichzelf door vieze voetstappen
Sluiten