Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 22 apr 2016 / 13:55 uur

Deze school geeft creatieve straf aan laatkomers

Voor straf regels schrijven als je te laat bent, klinkt ouderwets. Dat dacht een school in China ook. Om mee te gaan met de tijd hebben ze hun straffen een ‘update’ gegeven. Studenten die nu te laat komen moeten met de hand 1000 emoticons uitschrijven.

Schema’s

Dus geen simpel rondje met twee stipjes en een lijn, Maar een heel code schema met haakjes, stipjes, strepen en symbolen. En het is geen eenmalige maatregel. Elke student die te laat komt op de ‘University of Electronic Science and Technology’ in Chengdu, moet elke keer 1000 emoticons neerpennen.

De laatkomers krijgen op hun telefoon een overzicht dat ze moeten overschrijven. Toch geeft de school de studenten de vrijheid om de emoticons zo creatief mogelijk te maken, mits ze allemaal anders zijn. Of de maatregel ook echt werkt, moet nog uitgewezen worden.

Een ding is zeker: waarschijnlijk zetten de meeste studenten van de Chinese universiteit hun wekker net even iets vroeger als ze hier een avondje op hebben mogen zwoegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze school geeft creatieve straf aan laatkomers
Sluiten