Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 8 apr 2016 / 08:40 uur

Dappere legerhonden dragen bril en schoentjes

De zeven jaar oude spaniël Scooby heeft een uitzonderlijke baan. Samen met 34 andere honden beschermt hij dagelijks Britse soldaten op de frontlinies in het Midden-oosten. Dit doet hij geheel in stijl: met een bril en beschermende schoentjes.

Oude rot

Scooby is één van de oudste honden die werkzaam is in het leger. Al vijf jaar is hij in dienst, wat inhoudt dat hij getraind is om explosieven op te sporen in voertuigen en bagage. Momenteel verblijft hij in Jordanië, samen met 1600 andere soldaten en 314 legervoertuigen. Daarvoor werkte hij in het leger in Afghanistan.

Elke hond in het leger heeft zijn eigen beschermingskit. inclusief een bodyprotector, een brilletje, oogbeschermers en schoentjes voor om de pootjes. Dit zorgt ervoor dat de hond beschermd is tijdens de drie maanden durende training op het ruige grondgebied. „De honden hier hebben geen last van gehijg”, vertelt officier Steve Wood. „Ze zijn gewend aan de omgeving en hebben zich aangepast.”

Scooby lijkt het inderdaad prima naar zijn zin te hebben om de frontlinies. Wat een held!

https://www.youtube.com/watch?v=Ltcm4O0NCsg

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dappere legerhonden dragen bril en schoentjes
Sluiten