Paul Buckley
Paul Buckley Good vibes 1 apr 2016 / 15:34 uur

Chinees maakt Scarlett Johanssonrobot in achtertuin

Ricky Ma keek altijd al veel tekenfilms en raakte geïnspireerd door alle robots die hij zag. De 42-jarige productontwerper uit Hongkong droomde al jaren over zijn eigen robot en zag de afgelopen jaren eindelijk kans om zijn dromen werkelijkheid te maken. Dat schrijft Reuters.

Ma leerde zichzelf programmeren en lassen, en bouwde anderhalf jaar lang door aan zijn robot – die hij Mark 1 heeft genoemd. Hij wil niet vertellen met wie in het achterhoofd ze is gebouwd, maar wij gokken op Scarlett Johansson.

Lopen en lachen

De robotdame kan heen en weer waggelen, vrij complexe gezichtsuitdrukkingen maken en reageert met voorgeprogrameerde zinnen op behaalde woorden. Ze kan ook verlegen lachen als ze een complimentje krijgt.

Ma gebruikte een 3D-printer voor het grootste gedeelte van haar lichaam, en siliconen voor haar huid. Het resultaat is bijna een realistische jongedame. Maar wij vinden het best wel creepy. Bekijk hier het filmpje:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Chinees maakt Scarlett Johanssonrobot in achtertuin
Sluiten