Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 20 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Camerateam redt schipbreukeling van onbewoond eiland

De cameraploeg van het Animal Planet-programma River Monsters was in november nietsvermoedend op zoek naar wilde dieren langs de kust van Australië. Wilde dieren vonden ze, maar hun zoektocht kreeg een andere bijzondere wending. Op een onbewoond eiland ontdekte de televisiemakers namelijk een schipbreukeling. Van de redding zijn nu beelden vrijgekomen.

Grot

De redding werd gefilmd door de de cameraploeg van River Monsters. In een teaser van de aflevering is te zien hoe het team naar het eiland toe vaart. „In eerste instantie zagen we alleen een koelbox op de rotsen staan. Maar toen we in de richting van het eiland vaarden, kwam er ineens een man uit een grot rennen. Hij zwaaide met zijn armen en had geen kleren aan. Hij schreeuwde: ‘Geef me te drinken, geef me wat te drinken’’, zegt regisseur Stephen Shearman.

De bemanning van de boot tilde de man aan boord en gaf hem een een fles water. De schipbreukeling bleek een lokale visser te zijn. Hij was verdwaald nadat hij zijn boot had achtergelaten voor een zoektocht naar oesters.

Geen water

Volgens de regisseur van River Monsters heeft de man ruim zestig uur zonder water en voedsel gezeten. Een mens kan bij gemiddelde temperaturen honderd uur overleven, maar op het eiland waar de schipbreukeling werd gevonden, was het in de maand november maar liefst 40 graden. De man had dan ook een flinke zonnesteek opgelopen en had zelf al genoegen genomen met het feit dat hij zou sterven. „Hij had zijn laatste gebed al gepreveld. Hij was klaar om te sterven’’, aldus Shearman.

De man werd door de televisieploeg naar een ziekenhuis op het vasteland gebracht. Hij is inmiddels volledig hersteld.

Bekijk hier de teaser:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Camerateam redt schipbreukeling van onbewoond eiland
Sluiten