IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 15 apr 2016 / 15:27 uur

Boerderij verhuurt kippen zodat jij kunt oefenen

Wil je graag kippen houden, maar weet je niet of die verantwoordelijkheid wel aan jou besteed is? Dat hoeft ook niet! Een boerderij in de Amerikaanse staat Massachusetts verhuurt kippen, die kun je huren om erachter te komen of het wat voor jou is.

Supermarkteieren

„Mensen willen graag weten waar hun eten vandaan komt”, vertelt Ella Magnuson van de Twin Cedar Farm aan CBS. „Wij geven mensen die kans. De eieren zijn fantastisch! Ze smaken heel anders dan supermarkteieren.”

Voor 450 dollar heb je een half jaar lang twee kippen in je tuin. De boerderij zorgt ook voor eten, een dak boven het hoofd en helpt je als je het even niet meer weet. „Kippen zijn sociale dieren. Daarom kun je er niet maar eentje in je tuin hebben.”

Mocht je na dat halve jaar helemaal verknocht zijn aan de hennen, dan kun je ze voor 200 dollar extra aanschaffen.

Ongewilde kippen

Het uitproberen klinkt misschien een beetje opportunistisch, maar in Amerika blijkt het hard nodig. In 2013 was er een enorme ‘urban farming’-trend, waar mensen midden in de stad hun eigen boerderijtje begonnen. Dat beviel niet iedereen, waardoor er honderden kippen in asiels werden gedumpt. Kippen houden bleek meer werk dan de meeste mensen dachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Boerderij verhuurt kippen zodat jij kunt oefenen
Sluiten