Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 9 apr 2016 / 15:10 uur

Bestuurder zet bier in de gordel, kinderen niet

Een man uit het Australische Broom vond het zo belangrijk zijn bier veilig te houden dat zijn kinderen eronder moesten lijden. Omdat in de auto niet genoeg gordels aanwezig waren besloot hij daarom zijn bier veilig te stellen, maar zijn kinderen niet.

De man werd door de politie betrapt toen hij bij een controle vast kwam te staan. De plaatselijke politie wierp een blik in het voertuig van de man en zag daar zijn kinderen niet veilig ingesnoerd in de gordel. Nu is dat al niet helemaal de bedoeling, maar het de goudgele rakkers van de man hadden wel een veilig plaatsje in de autogordels gekregen.

Nalatigheid

Volgens de politie troffen ze drie kinderen, waarvan één van minder dan een jaar, aan op de schoot van de ouders. De verpakkingen met bier waren op elkaar gestapeld en vastgezet, zo schrijft ABC News. De 27-jarige man die de auto bestuurde is door de politie beboet op verdenking van nalatigheid en vanwege rijden zonder het bezit van een geldig rijbewijs.

https://www.facebook.com/wapolkimberley/posts/1754101968154165:0

Alcohol

Volgens een woordvoerder van de politie bewijst het incident de nalatigheid van sommige inwoners van Broom. Vaker zou alcohol op grote schaal in auto’s worden vervoerd en naar een naburig dorp worden gebracht en worden verkocht aan de Aboriginals die er wonen. „Dit is al de derde verkeerscontrole waar we stuiten op grote hoeveelheden alcohol die worden vervoerd. We maken ons ernstig zorgen over de nalatigheid van deze mensen. Dit is niet de eerste keer dat kinderen hier er de dupe van worden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Bestuurder zet bier in de gordel, kinderen niet
Sluiten