Elena van Doorn
Elena van Doorn Good vibes 6 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

9-jarige journaliste heeft primeur met moordzaak

Hilde Kate Lysiak heeft afgelopen weekend de wereld verbluft door haar eerste nieuwsprimeur binnen te halen. De 9-jarige journalist ging als een ware pro te werk toen bij haar in de buurt een moord werd gepleegd.

Het meisje uit het Amerikaanse Selinsrove in Pennsylvania heeft de journalistiek in haar bloed zitten. Recent startte Hilde haar eigen nieuwswebsite op, genaamd Orange Street News. Daar houdt ze buurtbewoners op de hoogte van het laatste lokale nieuws. Toen ze lucht kreeg van de moordzaak op Ninth Street, ging de verslaggever er meteen op af.

Multimediaal

Ter plaatse interviewde ze de politie, de hulpdiensten en omwonenden.

Hilde's nieuwsartikel op OrangeStreetNews.com

Hilde mocht zichzelf ook meteen multimediaal noemen, want naast haar geschreven artikel plaatste ze als een ware televisieverslaggever een reportage bij haar artikel. Toch werden Hildes journalistieke instincten haar niet door iedereen in dank afgenomen.

Het meisje kreeg ook veel negatieve reacties op haar artikel. Zo vonden mensen dat ze sensatie zocht door de plek van de moord te bezoeken en vonden ze dat ze maar beter een theepartijtje kon gaan houden. Dat liet Hilde zich niet twee keer zeggen en daarom plaatste ze als reactie een nieuwe video, waarin ze haar volgers op het matje roept. „Als je wil dat ik stop met het brengen van nieuws, kom dan vanachter je computers vandaan en doe zelf iets met het nieuws. Zo, is dat schattig genoeg voor jullie?”

Ze legt ook uit hoe leuk ze het vindt om te doen en dat ze gewoon ‘haar werk’ deed in de verslaggeving van de moord. „Ik kreeg een goede tip van een bron en die kon ik bevestigd krijgen.”

Vorige maand behaalde de website van Hilde welgeteld 18.000 unieke bezoekers, onder meer door onderzoek naar vermeend drugsgebruik op school. Van Hilde hebben we het laatste nog niet gehoord, verwachten wij zo…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
9-jarige journaliste heeft primeur met moordzaak
Sluiten