Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 10 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

16-jarige verkoopt sneakers, is miljonair

De 16-jarige Benjamin Kapelushnik leidt een volledig ander leven dan zijn leeftijdgenoten. Waar veel tieners zich er amper toe kunnen zetten om huiswerk te maken, is dat voor de jonge Amerikaan wel anders. Hij verdient bakken met geld door sneakers te verkopen.

Handeltje

Benjamins grote avontuur begon toen hij voor het eerst een paar schoenen van een beroemdheid kocht. Hij tikte een paar schoenen van basketballer LeBron James op de kop en verkocht die vervolgens door met winst. Dat deed hij met meerdere paren en zo begon het geld langzaam binnen te stromen.

Zijn carrière is pas net bezig, maar Benjamin heeft binnen een paar jaar al een miljoen dollar verdiend. Hij mag grote namen tot zijn klantenbestand rekenen; onder anderen Chris Brown en DJ Khaled kopen schoenen bij hem.

Veel vrienden van Benjamin hadden vanaf het begin weinig vertrouwen in het businessidee van hun vriend, maar de 16-jarige jongen mag met recht zeggen dat hij het gemaakt heeft. Hij heeft dan ook grote plannen voor de toekomst. De volgende stap in zijn carrière? Een sneakerwinkel in Miami. Ooit hoopt hij een eigen sneakermerk uit de grond te stampen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
16-jarige verkoopt sneakers, is miljonair
Sluiten