Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 7 mrt 2016 / 21:43 uur

Wildfotograaf mist belangrijk shot

Wildfotograaf Greg Armfield zat er al lang op zat te wachten: het moment waarop een stel zwarte neushoorns na hun paringsdans overgingen tot de daad. En juist dat moment miste hij.

,,Ik had al duizend foto’s gemaakt van hun paringsdans en dat werd me toch wat te saai”, schrijft hij voor The Guardian. ,,Het duurde werkelijk uren, dat gedraai om elkaar heen, het gesnuif en de schijngevechten.”

Dus besloot de Greg zich om te draaien en iets anders op de kiek te zetten. ,,Ik wilde een portret maken van de ranger die ons begeleidde. Hij heeft de mooiste witte tanden van Kenia en hij lachte op dat moment breeduit. En toen gebeurde het natuurlijk. ‘Hoe kon je dat missen?’, vroegen mensen me achteraf. Tja, dat vraag ik me ook af.”

Geduld

Gelukkig was daar zijn oplettende collega Jonathan Caramus, die wél zijn lens op het bijzondere moment gericht had. En zo heeft Greg de parende neushoorns niet vast kunnen leggen, maar staat-ie er wél mee op de foto.

Geduld is een schone zaak blijkt wel weer…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wildfotograaf mist belangrijk shot
Sluiten