Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 17 mrt 2016 / 10:15 uur

Vrouw verzorgt grote alligator als baby

Honden en katten zijn inmiddels heus niet meer de enige beesten die je als huisdier kunt nemen, maar de Amerikaanse Mary Thorn maakt het wel erg bont. De vrouw heeft al elf jaar een alligator in huis en verzorgt het beest alsof het haar kind is.

https://www.facebook.com/588957831278666

Kind

Elf jaar geleden adopteerde Mary Thorn uit Florida vijf alligators. De dieren werden de eerste jaren van hun leven in een afgesloten kast gehouden, waardoor ze niet gewend waren aan fel zonlicht en bang waren voor andere reptielen. „Ik probeerde ze als normale alligators te houden in een speciaal verblijf. Dat was geen optie, ze stierven een voor een. Toen Rambo als laatste overbleef, besloot ik hem in huis nemen en hem te verzorgen als een echt huisdier”, aldus de vrouw tegen Orlando Sentinel.

Thorn noemt het een huisdier, maar eigenlijk heeft het meer weg van een kind. Alligator Rambo draagt namelijk door Thorn genaaide kleertjes als hij naar buiten gaat. Ook kan het dier inmiddels op een quad rijden en heeft hij zijn eigen slaapkamer. Door de jaren heen is er een sterke band ontstaan tussen Thorn en Rambo. „Hij is geen normale alligator, dat is hij ook nooit geweest.’’

https://www.facebook.com/589790031195446

Onzekere toekomst

Helaas voor Thorn moet de alligator mogelijk op zoek naar een nieuw baasje. Het dier is door een late groeispurt ineens groter dan 1,80 meter. Regel is dat alligators van die lengte tenminste 2,5 hectare grond moeten hebben om te bewegen – ruimte die Rambo bij zijn huidige baasje niet krijgt. Ook als gedraagt het beest zich misschien niet als een alligator, de kans is groot dat hij niet bij Thorn mag blijven.

Dit tot groot verdriet van het baasje. „Ik ben er kapot van dat ik hem misschien kwijtraak. Rambo doet geen vlieg kwaad, hij kijkt vaak rustig naar de televisie met mijn honden. Ook kinderen houden van hem, die willen altijd met hem op de foto’’, aldus Thorn.

De staat Florida zal binnenkort beslissen over het lot van de alligator.

Foto: Facebook/ Mary Thorn

This is really important to me. Rambo isn't just another gator he's part of my family.hes human more than he is…

Gepostet von Mary Thorn am Montag, 14. März 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Vrouw verzorgt grote alligator als baby
Sluiten