IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 30 mrt 2016 / 15:20 uur

Vrouw beklimt Schotse berg in sneeuwstorm en shorts

Over het algemeen zijn we op de XL-redactie niet vies van dames in weinig verhullende outfits, maar dat moet wel een beetje verantwoord zijn. In het geval van de 28-jarige Sarah Albone hadden we liever gehad dat ze wat meer aan had getrokken. Ze besloot de Schotse berg Ben Nevis te beklimmen in een korte broek.

Chocoladekonijn

Tot overmaat van ramp kwam de dame ook nog eens terecht in een sneeuwstorm. Het rantsoen: een chocoladekonijntje en een selfiestick. De top bereikte de vrouw met niet al teveel moeite, maar daar, op 1344 meter hoogte, raakte Sarah onderkoeld en kon ze niet meer lopen.

Gelukkig heeft het verhaal geen tragisch einde: een groep wandelaars kwam de onverantwoorde avonturier tegen en gaf haar kleding om op te warmen. „Deze mensen zijn helden”, zegt ze tegen The Mirror. „Ik weet niet hoe ik ze kan bedanken.”

„Ik was helemaal niet van plan om naar boven te gaan, daar was ik ook niet op gekleed. Ik kwam er eigenlijk per ongeluk terecht”, vertelt ze. Het weer op de top van de berg was nogal onstuimig op de betreffende dag. Sneeuwstormen, lawines en donkere wolken, niets is te gek op de top van de berg.

Cursus

Gelukkig werd ze aangetroffen door de reddende engelen die bij haar bleven tot ze een beetje was opgeknapt en de storm weer was gaan liggen. Het gaat Sarah in ieder geval niet nog een keer overkomen: „Ik heb meteen een bergklimcursus geboekt.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw beklimt Schotse berg in sneeuwstorm en shorts
Sluiten