Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 26 mrt 2016 / 14:15 uur

Video: piloot landt vliegtuig zonder voorwielen

In de Bahama’s heeft de piloot van een Jet Blue-vliegtuig een heldendaad verricht. Hij wist het toestel, dat een defect in het landingsgestel had opgelopen tijdens de vlucht, veilig aan de grond te brengen.

Het vliegtuig was al lang en breed opgestegen vanuit Washington toen de crew erachter kwam dat er iets mis was met de voorwielen van het vliegtuig. De piloot stond voor een zware taak, maar zonder al te veel schade slaagde hij er in om het vliegtuig te laten landen. Op beelden die gemaakt zijn door omstanders is te zien hoe het toestel met zijn neus de grond raakt, waardoor een aantal vonken ontstaan.

https://www.youtube.com/watch?v=CAtUF5uU3ag

In een officiële verklaring heeft Jet Blue naar buiten gebracht dat er geen gewonden zijn gevallen tijdens de landing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: piloot landt vliegtuig zonder voorwielen
Sluiten