Jennifer Schoorlemmer
Jennifer Schoorlemmer Good vibes 4 mrt 2016 / 12:42 uur

Video: Dit gebeurt er als je beschoten wordt

Als je beschoten wordt, lijkt het alsof er alleen een gaatje zit op de plek waar je geraakt bent. Uit slowmotionbeelden blijkt dat er veel meer gebeurt.

Voor Secrets of Everything bekijkt presentator Greg Foot wat er gebeurt met een stuk varkensvlees als dat geraakt wordt door een kogel. Varkenshuid lijkt erg op mensenhuid en is daarom ideaal voor dit experiment. Met zo’n 1448 kilometer per uur wordt de kogel afgevuurd.

Kansloos

Zonder bescherming is het varkensvlees kansloos. De kogel komt er met gemak aan de achterkant weer uit. De kogel beschadigt niet alleen de huid. Al het omringende vlees, de aders, spieren en zenuwen raken beschadigd. Meestal schiet een kogel er bij mensen niet weer uit. In plaats daarvan kaatst de kogel af op bot en richt het nog veel meer schade aan. Daarom kan een enkele schotwond al dodelijk zijn.

Gelei

Omdat het moeilijk te zien is wat er binnenin gebeurt, schieten ze ook op een groot blok speciale gelei. Deze gelei is doorzichtig en laat precies zien wat de kracht van een kogel doet. De energie van de kogel is zo groot dat er een holte ontstaat die uitzet en vervolgens weer in elkaar klapt. Door de impact van de kogel ontstaat er een soort golfbeweging. Zo is goed te zien hoe een kogel ernstige schade aan het omliggende vlees kan aanrichten.

Bekijk hieronder het filmpje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Video: Dit gebeurt er als je beschoten wordt
Sluiten