Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 9 mrt 2016 / 08:45 uur

Verlamde vrouw (26) publiceert voetgeschreven boeken

Ze deed er meer dan tien jaar over en inmiddels heeft ze vier boektitels op haar naam staan. Een mijlpaal voor de Chinese Sun Lukang. Door een handicap kan ze haar handen namelijk niet bewegen en dus tikte ze alle boeken op de computer met behulp van haar tenen.

Haar doorzettingsvermogen werd beloond: alle boeken die ze liet drukken waren binnen een dag uitverkocht. De opbrengst gaat naar een organisatie die leraren traint. ,,Ik ben zelf lid van dit doel en zij hebben me geholpen dit evenement op te zetten”, zegt ze. ,,Ik hoop dat ik kan doen wat ik kan voor hen.”

Incredible! (y)

Gepostet von Shanghaiist am Dienstag, 8. März 2016

Nooit opgegeven

De 26-jarige Sun werd te vroeg geboren met een hersenverlamming, waardoor ze als kind nauwelijks kon lopen en praten. Maar haar moeder, Jiang Jie, gaf de hoop nooit op. ,,Voor ze naar de basisschool ging, hielpen we haar met revalidatieoefeningen”, vertelt ze aan de Shanghaiist. ,,Op aanraden van een specialist leerden we haar schrijven met haar voeten voor ze naar school ging.” Om een pen of potlood tussen haar tenen te klemmen bleef lastig, maar na een tijdje lukte het haar toch. Helaas werd die spanning toch al snel te veel voor haar benen en tenen.

Haar leven veranderde in 2002 toen haar vader een computer voor haar kocht. Na twee weken intensief oefenen had ze het onder de knie: ze kon met twee voeten typen. ,,Ik kan mijn handen niet gebruiken, maar mijn voeten zijn flexibeler dan die van anderen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verlamde vrouw (26) publiceert voetgeschreven boeken
Sluiten