Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 14 mrt 2016 / 16:10 uur

Te vroeg geboren ‘Superman’ blijkt wonderkind

Toen Kaye Latham zeventien weken te vroeg met weeën in het ziekenhuis belandde, waren zij en haar verloofde Scott ten einde raad. De kans dat hun zoontje het zou overleven, was slechts 50 procent. Toch werd het kind levend ter wereld gebracht en werd door zijn ouders een aantal dagen later vernoemd naar Superman. Maar dat er echt een superheld in het jochie schuilde, hadden Kaye en Scott niet durven dromen.

Ze overwogen nog om hun pasgeboren zoontje van de beademing te laten halen toen het er alles behalve rooskleurig uitzag voor hem. Een paar dagen verstreken en voor ze de pijnlijke beslissing doorzetten, gaven ze de kleine zijn naam: Kalel, zoals Superman’s ‘echt’ heette op Krypton voor hij naar aarde kwam. Wonderbaarlijk maar waar sloeg de gesteldheid van het jochie vanaf dat moment om.

Dromer

Als laatste optie koppelden ze Kalel los van de beademingsapparatuur en probeerden ze hem te laten ademen met een zuurstofmasker. Dat lukte. ,,Ik was geen dromer, tot op dat moment”, aldus Kaye tegenover The Mirror. ,,Wij waren al afscheid van hem aan het nemen maar hij had heel andere ideeën.”

Sinds afgelopen maand heeft Kalel – die volgende maand twee wordt ­– overdag geen zuurstofmasker meer nodig, eerder deze maand kreeg hij te horen dat hij ook ’s nachts zonder kan. ,,Hij blijft ons verbazen.”

Man of Steel

De ouders kwamen tot de naam Kalel, doordat Scott een grote fan van superhelden is. Dus toen zijn vrouw zwanger was en ze de film Man of Steel aan het kijken was stelde hij de naam voor. En zo geschiedde. ,,Toen hij eenmaal geboren was, wist ik zeker dat hij die naam moest krijgen”, aldus Kaye. ,,De verpleegsters wisten niet hoe ze het moesten uitspreken, dus noemden ze hem Superman. Ik deed dat niet, tot ik erachter kwam hoeveel moed die bijnaam hem blijkbaar insprak. Hij is onze kleine superheld.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Te vroeg geboren ‘Superman’ blijkt wonderkind
Sluiten