Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 5 mrt 2016 / 14:50 uur

Studente moet school overtuigen dat vader dood is

De universiteit van Westminster, Londen, kreeg een flinke lading negativiteit over zich heen. Het bestuur geloofde namelijk niet dat de vader van de 18-jarige Saima Haq echt was overleden. Het meisje wilde door deze omstandigheden een examen verplaatsen, maar de universiteit wilde bewijs.

De vader van de biochemie studente overleed afgelopen maand plotseling, waardoor het meisje zo van slag was dat ze haar examens van maart wilde verplaatsen naar juli. Ze diende een verzoek in bij haar universiteit, maar die wil keiharde bewijzen van het overlijden.

Onbereikbaar

Omdat haar vader aan de andere kant van de zee woont, is het heel moeilijk om zo snel officiële documenten van de dood te krijgen, vertelt Saima aan The Sun. ,,Het is voor mij heel moeilijk deze papieren door te geven, omdat het wordt behandeld in het land waar hij is overleden, maar ik heb alle fotokopieën die mijn oom me heeft gemaild doorgestuurd als bewijs.”

De universiteit wees haar verzoek af, wegens gebrek aan bewijs. Saima was ontzettend boos en besloot de kracht van social media erbij te halen, ze plaatste deze tweet:

https://twitter.com/i/status/705441479041351681

Die tweet is op het moment van schrijven al meer dan 4200 keer geretweet en de reacties zijn eindeloos. Zo kon het de universiteit natuurlijk ook niet ontgaan, ze reageerden:

Saima krijgt veel medeleven en condoleances van over de hele wereld. Ook de universiteit gaat nu nogmaals naar haar zaak kijken. Een woordvoerder van Westminster zei: ,,We zijn heel verdrietig voor haar, maar kunnen niet reageren op individuele zaken van studenten, om hun te beschermen. We hebben strenge procedures voor als een student een examen later wil maken, die moeten worden gevolgd. Als dit lukt, krijgen studenten uiteraard uitstel."

https://twitter.com/i/status/705951816442314753

Ook laat de school nog weten zeer begaan te zijn met de begeleiding van studenten, zeker in moeilijkere perioden en een grote hoeveelheid persoonlijke hulp aanbieden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Studente moet school overtuigen dat vader dood is
Sluiten