Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 18 mrt 2016 / 20:43 uur

Starbucks voor de rechter om gebrek aan koffie

Twee mensen uit Californië voelen zich zo bedonderd door Starbucks, dat ze besloten de koffieketen voor de rechter te slepen. De aanklacht gaat om de hoeveelheid latte die een klant bij zijn bestelling krijgt. Volgens de aanklagers zou dit veel minder zijn dan beloofd.

Siera Strumlauf en Benjamin Robles hebben samen een aanklacht ingediend tegen Starbucks nadat ze wederom te weinig latte kregen. Volgens hen gaat het om fraude en een onjuiste voorstelling die klanten krijgen als ze een latte betellen. Een latte is een koffiedrankje met veel melk, bijna vergelijkbaar met een koffie verkeerd. De aanklacht zal lopen tegen alle vormen van latte die Starbucks aanbiedt, zoals latte met pompoen of de populaire vanille latte.

25 procent

Volgens de aanklacht betreft 25 procent van alle latte’s bij Starbucks een koffie die niet genoeg is gevuld. In de koffiegigant staat aangegeven hoeveel inhoud er in een specifieke koffie zit. Bij veel van de latte’s bleek de inhoud niet gelijk te zijn aan de aangegeven hoeveelheid. „Door minder in de latte’s te doen, doet Starbucks zijn klanten tekort. Zij hebben hiermee al veel geld bespaard maar over de rug van hun bezoekers”, zo is te lezen in de aanklacht die is ingediend.

Een woordvoerder van Starbucks laat aan BuzzFeed weten dat de koffieketen op de hoogte is van de aanklacht, maar dat ze deze onverdienstelijk vinden. „We zijn er trots op dat we onze klanten kwaliteit kunnen bieden. We zijn dan ook altijd eerlijk en liegen niet over de inhoud die soms kan afwijken.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Starbucks voor de rechter om gebrek aan koffie
Sluiten