Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 20 mrt 2016 / 11:20 uur

Serveerster geen fooi om ‘niet normaal’ uiterlijk

Het geven van een fooi in Nederland is niet vanzelfsprekend, in Amerika wel. Taelor Beeck, serveerster bij Zombie Burger in Des Moines (Iowa), stond dus even te kijken toen een tafel geen geld voor haar hadden achtergelaten. Op de bon stond een onaardige boodschap gekrabbeld.

Je zou denken: misschien heeft ze wat laten vallen? Of was de service gewoon bar slecht. Maar nee. De vrouw kreeg geen tip omdat ze „niet normaal eruit zag”. En dat maakten de klanten heel duidelijk met hun boodschap. „Fooien zijn alleen voor mensen die er normaal uitzien”. Waarschijnlijk verwezen de boosdoeners hiermee naar het roze haar van de serveerster.

Facebook / WHO TV Channel

Gepest

„Eerst was ik best aangedaan door wat ze hadden geschreven. Ik voelde me aangevallen. Het was net alsof ik weer gepest werd, net als op school”, vertelt Taelor tegen WHO TV. Toch besloot ze om de namen van de klanten niet bekend te maken.

Het restaurant schaart zich achter hun werkneemster en keurt de actie van hun klanten niet goed. „Zombie Burger viert de eigenheid van mensen en staat voor individualiteit.” Gelukkig heeft Taelor het incident al lang achter zich gelaten.

Ook al heeft ze geen zin in een confrontatie met de desbetreffende klanten, wil ze hen best wel een advies meegeven. „Veroordeel iemand nooit op zijn of haar uiterlijk.”

Reageer op artikel:
Serveerster geen fooi om ‘niet normaal’ uiterlijk
Sluiten