Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 2 mrt 2016 / 16:05 uur

Schoonmoeder dwingt vrouw tot abortus, zij overlijdt

Een vrouw uit Guangdong, China, is overleden nadat zij werd verplicht abortus te plegen. Haar schoonmoeder wilde een kleinzoon, geen kleindochter. De vrouw heeft al drie dochters, elke zwangerschap daarna zat er weer een meisje in haar buik.

In totaal werd de vrouw na haar drie geboren meisjes nog negen keer zwanger. Al die keren dwong haar schoonmoeder haar abortus te plegen. Acht keer ging de operatie goed, maar nu ging het flink mis, de vrouw overleed.

De naam van de vrouw wordt niet genoemd, ze staat in het artikel van People’s Daily Online als Chen. Ze overleed aan een interne bloeding tijdens de verwijdering van haar foetus. Dit gebeurde al in Juli van vorig jaar, maar het verhaal is dinsdag pas naar buiten gebracht door de Chinese media.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schoonmoeder dwingt vrouw tot abortus, zij overlijdt
Sluiten