Eefje van Son
Eefje van Son Good vibes 23 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Schattig: eerste goudvisje met beugel

Toen de goudvis Mr Hot Wing naar de dierenarts werd gebracht met ademhalings- en voedingsproblemen, vond de dokter een perfecte oplossing hiervoor: een beugel(tje)!

Het kleine goudvisje is inmiddels uitgegroeid tot de eerste in zijn soort die uitgerust is met een beugel om de problemen in zijn mond te verhelpen. De schattige Mr Hot Wing werd namelijk geboren zonder onderkaak en worstelde dan ook al sinds zijn geboorte met ademhalen.

Helpen met eten

Om zijn mond open te laten staan, kwam dierenarts Brian Palmeiro met een ouderwets apparaatje dat eruit ziet als een beugel. En dat geweldig kleine ding zal de goudvis ook helpen met eten.

De dierenarts, van het Lehigh Valley Veterinary Dermatology, plaatste een foto van het vrolijk uitziende goudvisje plus beugel op hun Facebookpagina met uitleg erbij over de operatie. Een commentator was in de war en vroeg zich dan ook af hoe het beestje de operatie had overleefd. „Heeft het onder water plaatsgevonden?”

Iemand anders reageerde enthousiast: „Dankjewel dokter Palmeiro! Dit is zo levensbevestigend! Ik hou van Mr Hot Wings.

Dieren met beugels

Dieren met beugels zijn blijkbaar populair. Eerder deze maand ging er al een foto viraal van een puppy met een beugel. Wesley kreeg deze doordat zijn té scheve tanden ervoor zorgden dat hij zijn mond niet goed kon sluiten. En het werkt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.