Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 9 mrt 2016

Pinguïn reist jaarlijks 8.000 km naar zijn redder

De vriendschap tussen mens en dier is en blijft een bijzondere. Dat blijkt wel uit dit hartverwarmende verhaal waarin een pinguïn ieder jaar weer de Braziliaanse man opzoekt die hem heeft gered van de dood. Dat het beestje daar ruim 8.000 kilometer voor moet afleggen, neemt-ie voor lief.

Vijf jaar geleden ontdekte Joao Pereira de Souza (71) de kleine pinguïn kwijnend op de rotsen. Het hulpeloze dier was uitgehongerd en besmeurd met een dikke laag olie. Joao besloot hem mee te nemen en te verzorgen tot hij weer de zee in kon. Als een echt huisdier gaf hij de vogel de naam Dindim.

Kind

Toen Dindim verlost was van de plakkerige smurrie en er weer bovenop was, liet Joao hem weer vrij met de gedachte hem nooit meer terug te zien. Tot een paar maanden later: hij herkende zijn redder en volgde hem naar huis. Jaren later doet Dindim dit nog steeds. Acht maanden van het jaar brengt hij door met zijn ‘baasje’, de rest van de tijd is hij bezig met de voortplanting aan de kust van Argentinië en Chili. Gedacht wordt dus dat de pinguïn keer op keer zo’n 8.000 kilometer aflegt om bij Joao te zijn.

,,Ik hou van de pinguïn alsof het mijn eigen kind is en ik geloof dat hij ook van mij houdt”, vertelt de Braziliaan aan Globo TV. ,,Niemand anders mag hem aanraken, hij pikt als je dat doet. Maar bij mij zit hij op schoot, hij laat zich douchen en voeden door mij en ik kan hem zonder problemen oppakken. Ieder jaar wordt hij aanhankelijker en lijkt hij blijer om me te zien.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Pinguïn reist jaarlijks 8.000 km naar zijn redder
Sluiten