Elena van Doorn
Elena van Doorn Good vibes 8 mrt 2016 / 09:19 uur

‘Nederlander maakt deel uit van tienerpooiernetwerk’

In Nederland en België lijkt een netwerk van tienerpooiers actief te zijn. Er werd onder meer een Belgisch meisje van 12 aangeboden op een Nederlandse chatbox voor kinderen, het zogenoemde Kinderchat.nl. Het Antwerpse gerecht is een onderzoek gestart. Het slachtoffer heeft naar eigen zeggen meerdere klanten gehad, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

De loverboy die haar in de armen van klanten dwong, zou een 20-jarige Nederlander zijn. Het gerecht is naar hem op zoek, maar zijn identiteit is nog niet bekend. Ook bij het meisje niet. De klanten worden ook opgespoord.

Meer profielen

Volgens de Belgische nieuwssite is de profielpagina van het meisje al maandenlang vrij te bezoeken, via een simpele zoekactie op Google. De redactie schreef de webmaster van Kinderchat.nl aan over het profiel en het Gerecht stelde vragen. Tevergeefs, want na drie dagen is het profiel nog steeds te zien. „Er staan wel meer van dergelijke profielen op onze site,” aldus de Nederlandse webmaster. „Misbruik is niet te voorkomen.” Wel gaf de webmaster aan de zaak zeer serieus te nemen. „We overwegen om Kinderchat.nl simpelweg te sluiten.”

Het intussen 13-jarige meisje staat onder toezicht van de jeugdrechter en zou verblijven in een opvang.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Nederlander maakt deel uit van tienerpooiernetwerk’
Sluiten