Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 30 mrt 2016 / 08:33 uur

Moeder komt op voor zoontje dat meisjessokken draagt

De Britse Shona Campbell was verbijsterd toen ze moeders op de opvang hoorde lachen om de ‘meisjessokken’ van haar zoontje. Ze besloot terug te slaan met een bericht, dat nu het internet over gaat.

,,Aan de moeder op het kinderdagverblijf: je dacht misschien dat ik je gelach niet hoorde, maar reken maar dat ik het hoorde”, zo begint Shona haar bericht. Een aantal kinderen zou om de hartjessokken van haar zoontje hebben gelachen, maar Shona is vooral boos dat hun ouders meelachten.

Poppen

Onbegrijpelijk, vindt Shona. Volgens haar is er niets mis mee als haar zoontje meisjessokken wilt dragen. ,,Hij houdt van roze en van spelen met poppen”, vertelt Shona. ,,Maar nog belangrijker: hij houdt ervan zélf de keuze te maken. Hij heeft deze sokken zelf uitgekozen en wilde ze zelf dragen.”

Oordelen

Shona wil anderen dan ook duidelijk maken dat je niet zou moeten oordelen over kinderen. ,,Laat hen doen wat ze zelf willen, niet wat de maatschappij van hen verwacht”, besluit ze haar bericht, dat inmiddels al 100.000 keer gedeeld is. ,,Dit is míjn zoon en ik hou van hem, met of zonder hartjessokken!”

https://www.facebook.com/shona.mcmaster/posts/10208839612165486

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder komt op voor zoontje dat meisjessokken draagt
Sluiten