Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 30 mrt 2016 / 13:20 uur

Man wandelt 500.000 km door natuur voor Street View

Hoe fijn is het dat je met Google Street View door straten kunt struinen die zich aan de andere kant van de wereld bevinden. Al meer dan twee jaar zet het bedrijf mensen in om meer te laten zien dan alleen straten, ook het platteland moet in beeld worden gebracht om een zo compleet mogelijk plaatje van de wereld te laten zien.

Helaas kan dit niet altijd met behulp van een auto en dus zet de gigant mensen in om te voet de wereld te ontdekken en vast te leggen. Daarbij krijgen ze een speciale rugtas mee met daarop een camera die 360 graden filmt.

Schoenen

Dat het Thaise platteland op Street View te zien is, is vooral te danken aan één man, aldus Google tegenover Mashable. Maandag werden er 150 nieuwe plekken in het land in beeld toegevoegd aan de dienst. Om deze beelden te verkrijgen, werd er een camera op de rug van de Thaise triatleet Panupong Luangsa-ard gebonden.

Hij liep door de bossen en over de heuvels. ,,Alleen al door het lopen door de thee- en aardbeiplantages heeft hij vier paar schoenen versleten”, vertelt een woordvoerder van Google. In totaal heeft het twee jaar gekost om de Thaise natuur tot dusver te filmen. Er werden alleen pauzes ingelast op regenachtige dagen omdat de camera heldere lucht nodig heeft om scherpe beelden te schieten.

Loodzwaar

En wie dacht dat 500.000 kilometer lopen alles was, heeft het mis. De camera die hij op zijn rug moest meeslepen woog zo’n 18 kilo en stak ongeveer een halve meter boven zijn schouders uit. Hij heeft er dus wat voor over moeten hebben, maar dankzij Luangsa-ard kan wel de hele wereld nu digitaal genieten van de Thaise natuur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man wandelt 500.000 km door natuur voor Street View
Sluiten