Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 30 mrt 2016 / 11:50 uur

Man ontslagen omdat hij zijn handen vergat te wassen

Sion Donovan, een medewerker van bakkerij Greggs, is ontslagen omdat hij vergat zijn handen te wassen en dat is tegen de hygiëneregels. Donovan werkte de nachtdienst in de bakkerij in Pontypridd, Wales toen hij heel eventjes naar de personeelsruimte ging.

Toen hij weer terugkwam in de ruimte waar ook voedsel te vinden is, vergat hij zijn handen te wassen en dat heeft hem de kop gekost. De 47-jarige heeft toegegeven deze handeling simpelweg vergeten te zijn. Donovan vindt zijn ontslag verschrikkelijk, hij had immers nooit eerder iets fout gedaan binnen het bedrijf terwijl hij er al elf jaar werkt.

Hij heeft dan ook een aanklacht ingediend tegen de volgens hem te harde beslissing van het bedrijf, schrijft Wales Online. De man werd erbij gelapt door zijn supervisor Nigel Harris, die ‘bijna zeker’ wist dat hij zijn handen niet had gewassen, want hij had de droger niet gehoord.

Bewakingsbeelden

Door die aanklacht bekeken de managers de bewakingsbeelden van de bakkerij en ze zagen dat Donovan inderdaad niet zijn handen had gewassen, toen hij terugkwam uit de personeelskamer. De regels hiervoor hangen wel duidelijk op de muur, maar de man was zo bezig met zijn volgende taak dat hij het gewoon vergat.

Volgens de ontslagen man zijn de regels rondom hygiëne van het bedrijf sowieso een beetje verwarrend en dubbelzinnig. Zijn carrière als bakker zou nu volledig kapot zijn, dus is hij voor zichzelf begonnen als een online groentenbezorger.

De manager, Mr. Humphreys, liet nog weten: ,,Er is een risico dat er bacteriën de bakkerij in worden gedragen en dat kan zorgen voor voedselvergiftiging, dus ik vind dat hier een risico was."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man ontslagen omdat hij zijn handen vergat te wassen
Sluiten