Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 21 mrt 2016 / 20:15 uur

Man laat wurgslang in handtas zien aan omstanders

In het Franse Toulouse is een man om een wel heel opmerkelijke reden aangehouden. De 28-jarige droeg namelijk een boa constrictor bij zich in het stadscentrum, terwijl hij over straat liep en daarmee mensen de stuipen op het lijf joeg.

De man droeg de wurgslang bij zich in een schoudertas en haalde hem er soms uit om hem aan voorbijgangers te laten zien. Volgens de nieuwszender France Info sloegen enkelen van hen al snel alarm, waarna de politie in actie kwam en hem oppakte.

Hoewel het in Frankrijk niet verboden is om gevaarlijke reptielen te hebben, is het tegen de wet om met een gevaarlijke slang over straat te lopen.

Geen infecties

Volgens slangenexpert Yann Bartolin is de boa waarmee de man op straat niet een bijtgrage slang en daarom niet een direct gevaar. ,,En zijn beten veroorzaken geen infecties, maar ze kunnen wel twee meter lang worden."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man laat wurgslang in handtas zien aan omstanders
Sluiten